Analjezik, Antienflamatuar, Antiromatizmal, Antihiperürisemik, Glukokortikoid, vitamin kombinasyonları vb. birçok endikasyona hitap eden tablet, süspansiyon, pomat, şurup vb. formlarında ve genel olarak reçeteli jenerik ilaçların üretimini yapan, çoğunlukla o dönemde faaliyette olan Sosyal Sigortalar Kurumu eczanelerine ve kısmen de serbest eczane pazarına hitap etti.
Ülkemizde değişen ilaç endüstrisi koşulları, devletin ilaç politikaları ve SSK eczanelerinin kapanması öngörüleri üzerine 2002 yılında reçeteli, devlet ödemesi olan, jenerik ve oral kullanımı olan 29 kalem kimyasal etken maddeli ilaçlarını üretmeme kararı alarak; 1966 yılından itibaren doğal ve bitkisel içerikli topikal (deri üzerinden uygulanan), piyasada muadili ve rakibi yok denilebilecek, halk arasında Aslanlı Yakı olarak bilinen ‘’Şanlı Kapsikumlu Delikli Yakı ’’ ürünü ile yola devam etme kararı verdi.
Bu kararla birlikte kurumsal bir yönetim yapısı oluşturulmasına; topikal, doğal ve bitkisel içerikli, tedaviye yardımcı OTC, Reçetesiz İlaç, Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürün, Tıbbi Cihaz ve Dermo-kozmetik bakım ürünleri gruplarında AR-GE çalışmaları için alt yapının oluşturulmasına; sektörle ilgili tüm kalite sistemlerinin kurulmasına ve GMP (iyi üretim uygulamaları) sistemine ve yasal mevzuata uygun yeni bir fabrika inşası için çalışmalara başlanmasına karar verildi.
2006 yılında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan yeni fabrikaya taşınılarak, AR-GE çalışmaları sonucu elde edilen ürünler piyasaya sunulmaya başlandı. Son yıllarda TÜBİTAK ile iki AR-GE, KOSGEB ile bir AR-GE, bir endüstriyel uygulama projesi tamamlanmış olup Bilim ve Teknoloji Kurumu’nun Tekno Yatırım Projesi ise devam etmektedir. Bunlar ile birlikte değişik endikasyon ve formlarda reçetesiz ilaç ve bakım ürünleri konularında yapılan yoğun AR-GE çalışmaları en önemli faaliyetidir.
2009 yılından itibaren yurtdışı pazar araştırmalarına başlanarak 8 ülkede distribütörlük oluşturulurken, 6 ülke de distribütörlük ve ilaç ruhsatlandırma çalışmaları devam etmektedir.
Sektöre özel teşvik paketlerini değerlendirerek ürün sayısını arttırmak, farklı üretim formu ve gelen talepleri karşılamak ve devam eden yeni ürün araştırma çalışmalarına hazırlık amaçları ile yeni üretim ek binası, yeni üretim hatları ile ERP ve MRP gibi kaynakların ve kurumun otomasyonu konularında 5 yıllık yatırım planları oluşturulmuş ve çalışmalara başlanmıştır.
2018 yılında yeni ek üretim binasının hizmete girmesi ile toplam 4017 m2 kapalı alanda yakı, flaster üretimine ilave olarak likit, liniment, pomad, merhem ve jel formlarında üretim yapılmaktadır.
Şanlı İlaç, geçmiş yılların sağlam temelleri üzerinde, 70 yılın üzerindeki birikimiyle; elde ettiği hızlı büyüme verileri, tamamı yerli güçlü öz kaynakları, yetkin ekibi, ‘’Şanlı İlaç Ailesi’’ ruhu ve geleceğin öngörüsü ile sektördeki dalgalanmalara rağmen, %100 yerli ve milli kalmaya devam ederek, hak ettiği yere sağlam adımlarla ilerlemektedir.